Infrastruktura kultury

Zakup sprzętu

Od 15.05.2019 do 31.12.2019 realizujemy projekt w ramach programu “Infrastruktura Kultury” pt. Zakup instrumentów dawnych i sprzętu technicznego na potrzeby działalności statutowej Fundacji Pro Anima. Otrzymaliśmy dofinansowanie w kwocie 40000 zł co stanowi 67,23 % całkowitego kosztu zadania. Reszta środków pochodzi ze środków własnych Fundacji i darowizn od darczyńców, za które serdecznie dziękujemy.

Projekt przewiduje:
  • Zakup kompletu smyczków do XVIII – wiecznej muzyki instrumentalnej, łącznie 7 sztuk (5 skrzypcowych, 2 altówkowe)
  • Zakup smyczka barokowego do kontrabasu
  • Zakup Liry Lutniowej
  • Zakup Cornamuzy Sopranowej: c ‘- d “,
  • Zakup zestawu oświetlenia na koncerty (bezprzewodowe reflektory ledowe, kontroler bezprzewodowy, skrzynie transportowe na oświetlacze z funkcją ładowania)
  • Zakup podestów scenicznych (komplet 4 podestów wraz z nogami regulowanymi, łącznikami i materiałem obiciowym)

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury

W okresie od IV do XII 2018 zrealizowaliśmy projekt “Zakup instrumentów dawnych i sprzętu technicznego na potrzeby działalności statutowej Fundacji Pro Anima”, który dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego a także wsparło go wielu darczyńców. Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim macenasom. Sprzęt został już zakupiony i służy działalności statutowej naszej Fundacji.

Zakupiliśmy: Kopię Klawesynu Koncertowego wykonanego według wzoru historycznego instrumentu  francuskiego twórcy Pascala Taskin  z 1769 roku.

Specyfikacja instrumentu: – dwa-manuały,  – skala: FF-f”’, – rejestry: 2 x 8′, 4′ + lutnia (na górnym manuale), – transpozycja 415/440 Hz, – instrument jest wyposażony w ozdobny stół w stylu XIII-wiecznym z przykręcanymi siedmioma nogami.

Zakupiliśmy również zestaw do rejestracji dźwięku ZOOMH6 (zawierający rejestrator Zoom H6 z dwoma kapsułami, zestaw akcesoriów APH – 6, karta 2 GB, Oprogramowanie Cubase LE, słuchawki, statyw)

W okresie IX-X 2017 realizujemy projekt “Zakup instrumentu dawnego i sprzętu technicznego na potrzeby działalności statutowej Fundacji Pro Anima”, który dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego a także zadanie jest dofinansowane ze środków z budżetu Miasta Białegostoku. Bardzo serdecznie dziękujemy macenasom. Sprzęt został już zakupiony i służy działalności statutowej naszej Fundacji.

Zakupiliśmy – Pozytyw „Kistorgel Opus 28” o następującej charakterystyce: Manuał skala 54 klawisze (Cf”’), Głosy: Gedekt 8′, Roerfluit 4′ (CH transmisja z Gedekt 8′), Prestant 2′ (piszczałki frontowe), Roerkwint 2 2/3′ / 1 1/3′ (przełączane), Ciśnienie powietrza: 60 mm; Klawiatura do transportu jest wsuwana a do grania wysuwana. Instrument posiada transpozycje A=415,440,465 Wymiary (wys x szer x gł): 97 x 132 x 62 cm. Waga: około 130 kg. Zbudowany w roku 2001.

Zakupiliśmy również sprzęt oświetleniowy: 4 x oświetlacz ledowy : TVL2000 MK2 (wysokiej jakości panel oświetleniowy led, Regulowana temperatura barwowa (3,200K 6,500K) Sterowanie dmx, Panel posiada450szt diody Warm White + 450 szt, Cool White LEDs tabela fotometryczna: 750 LUX 70 FC @6.6’ (2M) (30° Warm White 3,200K) 1300 LUX 121 FC @6.6’ (2M) (30° Cool White 6,500K) 2000 LUX 186 FC @6.6’ (2M) (30° Full On 4,5005,000K); 2 x DURATRUSS DT ST4500P statyw oświetleniowy; 2 x belka oświetleniowa do statywu.